Aanleverspecificaties Buitenreclame

Bestandsformaat
Lever uw bestanden aan in PDF-formaat. Zowel offset drukwerk als digitale prints worden opgebouwd aan de hand van de proceskleuren CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key = zwart). Wanneer uw drukwerk is opgebouwd uit één of twee kleuren, dienen dit of proceskleuren of PMS-kleuren te zijn.

Lettertypen
Let erop dat bij het exporteren naar PDF de lettertypen worden ingesloten. Om lettertype-conflicten volledig uit te bannen kunt u er ook voor kiezen tekst om te zetten naar lettercontouren.

 • Formaten (bxh in mm):
  A0-Frames, 2/3-Signs en Losse Driehoeksborden: 840 x 1188 mm
  B1-Frames: 700 x 1000 mm
  A1-Frames: 594 x 840 mm
  A2-Frames: 420 x 594 mm
 • Marge: rondom 25 mm
 • Afloop: rondom 3 mm
 • Papiersoort: 130 grs Blueback
  Resolutie: 300 DPI op 100%

Afloop en Snijtekens
Zet in de PDF’s altijd snijtekens op 3 mm van de document-rand. Wanneer uw ontwerp aflopende beeldelementen bevat (ontwerp buiten de document randen) dient het ontwerp minimaal 3 mm buiten de snijtekens door te lopen.

Marges
Om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke informatie achter de frames van de verschillende displays verdwijnt is er een marge gedefinieerd. Wanneer met deze marge rekening wordt gehouden bij het opmaken van het ontwerp van de posters, kunt u er van uitgaan dat alle belangrijke informatie in het zichtvlak zal vallen.

Kleuren
Zowel offset drukwerk als digitale prints worden opgebouwd aan de hand van de proceskleuren CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key = zwart), zorg er dus voor dat uw pdf’s ook een CMYK-profiel (Uncoated Fogra52) toegekend krijgen. Wanneer uw drukwerk is opgebouwd uit één of twee kleuren, dienen dit of proceskleuren of PMS-kleuren te zijn. Let op: met offset drukwerk bestaat de mogelijkheid dat een kleur dichtloopt bij een opmaak met 70% of meer zwart (Key).

Aanleveren
Houd bij het aanleveren rekening met een productietijd van 15 werkdagen. U kunt uw bestanden uploaden via de link die is geleverd tezamen met uw orderbevestiging. Indien uw campagne meerdere uitingen heeft, dienen deze per uiting in PDF te worden aangeleverd.

Drukt u uw drukwerk niet via Centercom?
Raadpleeg dan uw drukker voor de juiste aanleverspecificaties. Lever uw posters altijd aan op Blueback papier. Geef uw documenten een eenduidige en herkenbare naam, verwerk ons ordernummer in de bestandsnaam. U kunt uw posters aanleveren op het adres dat vermeld staat op de opdrachtbevestiging o.v.v. uw 5-cijferig opdrachtnummer. Aanleveren uiterlijk 10 werkdagen voor aanvang campagne. Lever 15% reservemateriaal aan bovenop uw orderaantal.

Formaten
Bestanden dienen te worden aangeleverd in PDF-formaat. Bestanden voor het drukken van Specialzuilen mogen op 10% van het ware formaat worden opgemaakt.

 • Bestandsformaten (Let op: dit is 10% van ware formaat van de zuil, bxh in mm):
  – Amsterdam Specialzuil Groot: 638 x 334 mm
  – Amsterdam Specialzuil Klein: 606 x 325 mm
  – Den Haag (Vondelstraat, Lange voorhout, Emmapark, Tournooiveld): 525 x 375 mm
  – Den Haag (Loosduinse Hoofdstraat): 465 x 265 mm
  – Haarlem (Kampersingel): 545 x 440 mm (geen overlap marge van 20 mm aan beide zijden)
  – Haarlem (Gedempte Raamgracht):606 x 325 mm
  – Rotterdam: 606 x 325 mm
 • Overlap marge: Links en rechts 20 mm
 • Afloop: rondom (bij een opmaak op 10%) 1 mm

Resolutie
Wanneer bestanden op 10% van het ware formaat worden opgemaakt moet een resolutie van tussen de 300-600 dpi worden gebruikt. Gebruik bij voorkeur ongecomprimeerd beeldmateriaal. Wanneer u geen ongecomprimeerde bestanden tot uw beschikking heeft is het belangrijk dat het gebruikte beeldmateriaal niet te zwaar is gecomprimeerd.

Lettertypen
Let er op dat bij het exporteren naar PDF de lettertypen worden ingesloten. Om lettertype-conflicten volledig uit te bannen kunt u ervoor kiezen tekst om te zetten naar lettercontouren.

Afloop en snijtekens (voor een opmaak op 10%)
Zet in de PDF’s altijd snijtekens op 1 mm van de document-rand. Wanneer uw ontwerp aflopende beeldelementen bevat (ontwerp buiten de document-randen) dient het ontwerp minimaal 1 mm buiten de snijtekens door te lopen. 

Kleuren
Zowel offset drukwerk als digitale prints worden opgebouwd aan de hand van de proceskleuren CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key = zwart), zorg er dus voor dat uw pdf’s ook een CMYK-profiel (Uncoated Fogra52) toegekend krijgen. Wanneer uw drukwerk is opgebouwd uit één of twee kleuren, dienen dit of proceskleuren of PMS-kleuren te zijn. Let op: met offset drukwerk bestaat de mogelijkheid dat een kleur dichtloopt bij een opmaak met 70% of meer zwart (Key).

Aanleveren
Houd bij het aanleveren rekening met een productietijd van 15 werkdagen. U kunt de bestanden doorsturen naar uw contactpersoon zoals vermeld in de opdrachtbevestiging. Geef uw documenten een eenduidige en herkenbare naam, verwerk ons ordernummer in de bestandsnaam. Indien uw campagne meerdere uitingen heeft, dienen deze per uiting in PDF te worden aangeleverd.

Contact
Voor vragen met betrekking tot drukwerk of wilt u werktekeningen ontvangen voor de opmaak van uw drukwerk? Vraag dan uw persoonlijke accountmanager.