/ oktober 15, 2019/ Algemeen, Algemeen, Buitenreclame

Momenteel is de herfstvakantie weer aan de gang. Een mooie tijd om eropuit te gaan. In het netwerk van Centercom hangen een hoop leuke ideeën om te bezoeken.

Expeditie Noordpool – Het Scheepsvaartmuseum

Ga in het Scheepsvaartmuseum mee op expeditie naar het Verre Oosten via het Hoge Noorden. Ontdek de Noordpool met het voorleesavontuur ‘De Walvisvinders’, leer meer bij ‘op expeditie naar de Pool’, los de ijskoude puzzel ‘rrrrrrr-IJS’ op en teken mee aan de PoolPanorama.

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
Amsterdam
www.hetscheepvaartmuseum.nl

Jeugdtheater Groningen

In de herfsvakantie kan je allemaal toffe, grappige, stoere, fantasierijke en ontroerende familievoorstellingen zien in Grand Theatre, de Stadsschouwburg en De Oosterpoort. Er zullen voorstellingen zijn van onder andere STIP theaterpdoducties, HNTjong en BonteHond. Er is voor elke leeftijd een leuke show te bezoeken.

Jeugdtheater Groningen
www.spotgroningen.nl

Herfstvakantie bij Nationaal Militair Museum

Ook in het Nationaal Militair Museum zijn leuke activiteiten te vinden voor de herfstvakantie. Test je technische kennis in de interactieve speelruimte Xplore. Of volg stoere workshops, zoals het maken van geheimtaal, de perfecte periscoop bouwen, een eigen tankbot programmeren en besturen of een bom ontmantelen.

Nationaal Militair Musuem
Verlengde Paltzerweg 1
Soest
www.nmm.nl

Herfstvakantie in Rijksmuseum Boerhaave

In het European Musuem of the Year 2019 knutsel je in de herfstvakantie je eigen kosmos of lampion in elkaar. Of ga het museum in met een ware dokterstas of ontdek hoe leuk wiskunde is.

Rijksmuseum Boerhaave
Lange Sint Agnietenstraat 10
Leiden
www.rijksmuseumboerhaave.nl

Vuur, vonk & ijzer in preHistorisch Dorp

In het preHistorsich Dorp kun je in de herfstvakantie mee graven met echte archeologen. Daarnaast staat de week in het teken van vuur, vonk en ijzer. Smeed je eigen beitel, slijp hem op de slijpsteen en maak er een buideltje bij om het in te bewaren. Ook vindt het internationaal ijzersymposium plaats. 10 internationale teams strijden om het meeste ijzer te winnen. Tot slot kan je in het laatste weekend van de herfstvakantie als smid of ambachtslied je kunsten komen vertonen.

preHistorisch Dorp 
Boutenslaan 161 B 
Eindhoven 
www.prehistorischdorp.nl

Share this Post