/ oktober 16, 2018/ Algemeen, Buitenreclame, Nieuws

We blijven deze week nog even bij het thema duurzaamheid. Het materiaal van Centercom wordt altijd gerecycled, maar dit kan op verschillende manieren. Onlangs werd een stapel platen op een wel heel creatieve manier gerecycled. Kunstenaar Yasser Ballemans gebruikte ze voor een kunstwerk!

Als toegangspoort en markering voor de beeldende kunstmanifestatie op de Neude ontwierp Yasser Ballemans een tijdelijke triomfboog. Romeinse keizers plaatsten vroeger een triomfboog om een overwinning te vieren. Maar in deze tijd staat deze triomfboog symbool voor de overwinning van de verbeelding waarvan Ballemans vindt dat je die als kunstenaars alvast moet claimen. Na afloop van het evenement is het werk in een andere vorm geïnstalleerd bij culturele vrijhaven De Nijverheid in Utrecht.

Ballemans zoekt altijd naar een natuurlijke vorm voor kunst binnen het hedendaagse maatschappelijke, functionele domein. Rituelen/feesten hebben zijn speciale interesse. Kunst is bij uitstek in staat onze rituele beleving te verdiepen.

Ballemans gebruikte voor zijn kunstwerk oude reclameposter platen en scheurde daar delen af van de over elkaar heen geplakte posters. Dat leverde verassende vormen en kleurpatronen op. Doormiddel van snijden en vouwen en met behulp van tiewraps verandert het materiaal in een collectie ruimtelijke sculpturen.

Share this Post