Home Blogs Winnaars Centercom Subsidiefonds 2020!

Winnaars Centercom Subsidiefonds 2020!

3 december 2020

Ook dit jaar was het aantal inzendingen enorm. Daarom willen wij iedereen bedanken voor het inzenden van al deze mooie en creatieve communicatieplannen. Aan ons was de moeilijke taak het beste, leukste en de meest originele plannen er uit te kiezen. Na veel overleg en verhitte discussies hebben wij de winnaars gevonden.

De winnaars zijn….

Landelijk
Kinderboeken.nl

Zij bieden een platform aan met als doel om het leesplezier onder kinderen te vergroten, door (groot)ouders en mensen in het onderwijs te helpen in hun zoektocht naar het juiste kinderboek.

Juryrapport

Het is een leuk, nieuw concept tussen de inzendingen met een mooi maatschappelijk thema. Wie heeft er nu geen mooie herinnering aan een kinderboek die je alleen of samen met vrienden/ouders/grootouders/leerkrachten hebt gelezen. Wij steunen daarom graag dit mooie initiatief met een extra zetje in de rug om kinderen/jongeren boeken te laten ontdekken die aan hun wensen voldoen. In deze tijd is snel en gericht zoeken een ‘must’ en met dit concept wordt deze vervuld. Minder schermtijd en meer leesplezier. Je spreekt door de grote doelgroep van 0-18 jaar, waarin de site een zoekopdracht kan vervullen, niet alleen deze groep aan, maar meer mensen binnen de samenleving, zoals leerkrachten, ouders, grootouders, tantes en eigenlijk iedereen die affiniteit heeft met kinderen/jongeren/lezen en tijd samen doorbrengen. Het is een mooie uiting voor een grote groep Nederlanders. Verder is het ook een vrolijke, duidelijke poster die de boodschap duidelijk overbrengt en die het landelijk goed in het straatbeeld gaat doen.

Wat een enorme verrassing dat wij het Centercom subsidiefonds voor een landelijke campagne hebben gewonnen. Recent onderzoek wijst uit dat Nederland ver onder het gemiddelde scoort op het gebied van leesniveau en leesplezier. Daar willen wij verandering in brengen! Daarom lanceerden wij Kinderboeken.nl. Een platform met als doel het leesplezier onder kinderen te vergroten, door (groot)ouders te helpen in hun zoektocht naar het juiste kinderboek. Dankzij Centercom kunnen wij kinderboeken.nl een jaar lang onder de aandacht brengen. Veel dank dat jullie onze missie onderstrepen door ons deze prijs te gunnen.

Ilse van der Zee

Regionaal
Publieke Werken – Stichting de Loodsen

Zij willen de stad leuker maken en laten zien dat de buitenruimte en campagneborden op een andere manier kunnen worden ingezet. Ze willen aan het grote publiek laten zien wat er allemaal gemaakt wordt door een grote groep professionele maar ook amateur kunstenaars.

Juryrapport

Dit zijn uitingen waar je voor stopt. Waar je ook kijkt, je ziet een andere uiting/kunstenaar. Dit zijn de kunstwerken die op straat zullen schitteren dit jaar in delen van Zuid-Holland en mogelijk een klein deel Noord-Brabant. Door een nieuwe plek van exposeren te creëren met daarbij een mogelijkheid voor de kunstenaar om gelijk inkomsten te genereren, is er een uniek concept ontstaan. Door de diversiteit aan uitingen maak je het straatbeeld mooi en tot een nieuw soort expositieruimte. Door het idee breder te trekken en ook amateurs te stimuleren voor een plek in een reclamebord, zet je naar ons idee creativiteit en dromen om in werken die we op dit moment goed kunnen gebruiken. Dit is voor ons denken in mogelijkheden.

Digitaal
Typoetry – Graphic Matters

Zij laten poëzie en typografie versmelten op uitingen. Korte gedichten over herkenbare situaties, vanuit een verrassend perspectief beschreven en verbeeld.

Juryrapport

De gehele jury was enthousiast over jullie plan. Iedereen was door jullie idee geraakt waardoor we iets voor jullie moesten doen. Het is een goed beschreven plan, goede voorbeeld uitingen, maar qua tijdbestek zaten jullie er net naast om landelijk te kunnen winnen. Daarom was het vrij gemakkelijk om te beslissen dat jullie de winnaar voor Digitaal werden. We willen de hedendaagse poëzie en de daarbij vormgegeven beeld of animatie een mooie plek geven op ons digitale netwerk. Twee mooie culturele en kunstzinnige ambachten die samen van het scherm zullen springen om iedereen te inspireren of te laten nadenken.

We zijn erg blij met de prijs, die we inzetten voor een nieuw project rondom typografie en poëzie. De schermen zorgen voor zichtbaarheid bij de juiste doelgroepen. Het platform is ook een artistieke uitdaging voor de betrokken kunstenaars. Daarnaast helpt de prijs ons bij het opzetten van een doorlopende programmering vanaf 2021.

Dennis Elbers

We bedanken alle culturele organisaties voor hun inzendingen!

Andere artikelen

Zomerdeal 3e week gratis!

2 juni 2022
Lees meer

Centercom wint opnieuw de concessie Eindhoven

13 december 2021
Lees meer

Centercom wint concessie Nijmegen

1 december 2021
Lees meer

Centercom behoudt concessie Leeuwarden

8 november 2021
Lees meer

De nieuwe webshop!

7 april 2021
Lees meer

Welkom op de nieuwe website!

15 december 2020
Lees meer

Win 1 jaar buitenreclame!

19 oktober 2020
Lees meer